back

Робота зі стягнення податкового боргу триває постійно

В управлінні по роботі з податковим боргом повідомляють, що станом на початок червня рівень податкового боргу по області до Зведеного бюджету склав майже 909 млн гривень.  

Фахівцями управління постійно ведеться робота, спрямована на зменшення заборгованості. Платників інформують про необхідність сплати шляхом направлення податкових вимог. У разі несплати боргу подаються  позовні заяви до суду про стягнення заборгованості, виставляються інкасові доручення на рахунки боржників в установах банків. Відповідними заходами стягнення податкового боргу протягом 5 місяців 2021 року забезпечено надходження коштів до Зведеного бюджету в сумі близько 38 млн грн, до Державного бюджету  –  понад 18 млн гривень.

Управлінням по роботі з податковим боргом проводиться відповідна робота щодо погашення заборгованості з ЄСВ, яка станом на 01.06.2021 р. складає – 233 млн грн, що на 1,5 млн грн менше рівня боргу на початок року. За результатами заходів надходження зі сплати заборгованості з ЄСВ протягом п”яти місяців склали 12,9 млн гривень.

Надходження від реалізації безхазяйного майна склали: до держбюджету -  46 тис грн, до місцевого бюджету – 247,8 тис гривень.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

24 червня 2021
back