back

КІЛЬКІСТЬ ДНІВ ТИМЧАСОВОЇ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ В ОБЛАСТІ ЗРОСЛА НА 12,4%

Упродовж лютого 2021 року відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області прийняли на фінансування заяви-розрахунки для компенсації втраченого заробітку працівників Чернігівщини за 80,4 тис. днів хвороби, травми або догляду за хворими дітьми. Це на 12,4% більше, ніж у лютому 2020 року (71,4 тис. днів).

Зростання днів тимчасової непрацездатності, яка оплачується за рахунок коштів Фонду, пов’язано із пандемією COVID-19.

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, що надається відділеннями управління Фонду в області, за підсумками лютого склав 288,22 гривні проти 254,89 грн за той же період минулого року. Зростання середньоденної суми допомоги склало 13,1% і пов’язано з ростом середньої заробітної плати в Україні.

Підставою для нарахування Фондом матеріального забезпечення є подана роботодавцем заява-розрахунок. Страхувальникам надано можливість надсилати заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису з метою оптимізації та пришвидшення фінансування, а також протидії поширенню COVID-19 в Україні.

Нагадаємо, у минулому місяці відділеннями управління прийнято на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 23,1 млн гривень проти 18,2 млн гривень у лютому 2020 року. Зростання видатків склало 27,1%.

Прес-служба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

02 квітня 2021
back