back

32 тисячі безробітних пройшли професійне навчання в центрі профтехосвіти Дніпра

На черзі – новий матеріал рубрики #ЦПТО_ДСЗ, у якому – екскурс в історію Дніпропетровського ЦПТО, дещо про новації та здобутки закладу

Центр профтехосвіти в Дніпрі було створено в 2009 році. Сьогодні в навчальному закладі проліцензовано та атестовано 11 професій, проводиться навчання на курсах підвищення кваліфікації на замовлення роботодавців.

За 11 років професійне навчання у закладі пройшли понад 32 тисячі безробітних громадян.

Наразі в Дніпропетровському центрі профтехосвіти можна здобути професію електрогазозварника, стропальника, оператора котельні, оператора з обробки інформації. Якщо вам до вподоби робота з людьми, зверніть увагу на професію манікюрника чи продавця (продавця-касира). Молодша медична сестра з догляду за хворими, бухгалтер чи касир у банку - вибір за вами!

З 2020 року Центр ПТО є членом Української асоціації освіти дорослих. У січні 2021 року, зважаючи на карантинні обмеження, центр створив власну платформу дистанційного навчання. Віртуальна аудиторія кожного курсу включає в себе усі необхідні компоненти: розклад занять, інформацію про команду викладачів-професіоналів, живі трансляції уроків, чат, засоби технічної підтримки здобувачів освіти, майданчик для виконання практичних завдань, інтерактивну дошку - нотатницю та навіть дещо для релаксу під час перерв.

З 2015 року Центр бере активну участь у Міжнародних проєктах. Так, у 2015 році в рамках співпраці з Німецьким товариством «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» та участі у міжнародному проєкті «Підтримка транзитних містечок для внутрішньо переміщених осіб»  проведено навчання для внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей на курсах підвищення кваліфікації. Усього пройшли навчання 112 осіб.

У 2016 році за підтримки Національної Асамблеї людей з інвалідністю України викладач Центру К. Федотова розробила бізнес-тренінги з соціального підприємництва «Започаткування власної справи: теоретичні основи та практичні аспекти». У рамках проєкту учасники бізнес-тренінгів мали можливість взяти участь у конкурсі на отримання міні-гранту для відкриття власної справи. Національною Асамблеєю висловлено подяку Дніпропетровському центру ПТО ДСЗ за плідну співпрацю.

У січні 2018 року у м. Кам’янське створено навчальне відділення Дніпропетровського ЦПТО, на базі якого проходять професійну підготовку за компетенціями на замовлення роботодавців.

Більш детально про навчання, професії та курси тут: http://distant.cpto.dp.ua/

До речі, сайт Дніпропетровського ЦПТО посів ІІ місце в ІХ Всеукраїнському конкурсі на кращий веб-сайт закладу освіти в номінації  «Веб-сайти закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

11 березня 2021
back