back

Cічневий локдаун не завадив Менській районній філії Чернігівського ОЦЗ працевлаштувати понад 30 безробітних

Січень 2021 року запам’ятався українцям не лише новорічними святами, а й посиленними карантинними обмеженнями, які внесли свої корективи в ситуацію на ринку праці. У порівнянні з січнем минулого року безробітних стало більше, а вакансій менше. Однак, незважаючи на складну економічну ситуацію як у державі в цілому, так і на Менщині зокрема, служба зайнятості працює в звичному режимі та надає послуги роботодавцям і шукачам роботи

Протягом січня 2021 року лави безробітних в громаді поповнили понад 120 громадян, що майже на 30 % більше, ніж за відповідний період торік. Всього ж на обліку в Менській районній філії Чернігівського ОЦЗ перебували та отримували послуги 577 безробітних.

До активних програм сприяння зайнятості протягом першого місяця 2021 року залучено 12 осіб, що становить 60 % до відповідного періоду минулого року. Зокрема, 32 особи були працевлаштовані, з них 12 безробітних. Крім того 2 безробітних залучено до громадських робіт по прибиранню території громади.

Протягом січня 2021 року у базі вакансій філії налічувалося 61 пропозицій роботи,  це майже на 5 % менше ніж за цей період торік. Роботодавці шукали, насамперед, продавців, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів, електромонтерів, підсобних робітників тощо.

Станом на 1 лютого 2021 року в Менській районній філії налічувалось 526 офіційно зареєстрованих безробітних, що на 20% більше, ніж на цю дату торік. Водночас роботодавці потребували 24 працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало 22 особи (рік тому - 21).

22 лютого 2021
back