back

У трактористи після 45-ти

Щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці, сьогодні замало лише мати якусь професію, а здобуту давно - й поготів. Адже знання, уміння та навички людини застарівають протягом життя, а от сучасні, кваліфіковані та вправні фахівці завжди затребувані на ринку праці. Щоб бути «в ціні» у роботодавців, служба зайнятості радить отримати ваучер на навчання і здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію, навіть не звільняючись з роботи та не реєструючись в службі зайнятості, бо ця послуга якраз не для офіційно зареєстрованих безробітних.

На початку лютого 2021 року розпочала навчання за ваучерами перша група трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва категорії А1. Наприкінці цього ж місяця сяде за парти ще одна група. Загалом 10 бажаючи. Всі – родом з Менщини, віком старше 45 років. Ваучери вони отримали ще торік, але через карантинні обмеження розпочати навчання тоді не вдалося. Вчаться майбутні трактористи в Степанівському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті. За 5 місяців слухачі ознайомляться з новітніми технологіями в сільгоспвиробництві, сучасною технікою та особливостями керування нею, експлуатацією та обслуговуванням, правилами дорожнього руху, основами охорони праці тощо.

Ваучер на навчання можуть отримати цілком безкоштовно тільки громадяни певних категорій: особи віком 45+, які мають професійно-технічну або вищу освіту, не менше 15 років страхового стажу і не досягли пенсійного віку, внутрішньо переміщені особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасники АТО.

 

08 лютого 2021
back