back

Як скласти резюме: поради служби зайнятості

Період карантину змушує нас змінити свою стандартну поведінку, звички та плани. Достеменно відомо лише те, що нам усім буде потрібна робота. Знаємо, що пересічні українці й українки не з тих, хто чекатиме, що після карантину станеться диво. Уже зараз економіка країни робить перші кроки в нових умовах і потребує робочих рук, зокрема, це підприємства та установи критичної інфраструктури такі як: енергетика, хімічна промисловість, транспорт, інформаційні технології та телекомунікації (електронні комунікації), продовольство, охорона здоров'я, комунальне господарство. А громадяни, у свою чергу, потребують нових джерел доходів.

Державна служба зайнятості і в таких нестандартних умовах намагається допомогти громадянам в пошуку роботи. Важливим елементом у цьому є написання резюме. Саме резюме є тим основним документом, на основі якого роботодавець може оцінити свого потенційного працівника, а пошукач роботи – презентувати себе перед роботодавцем.

Для успішного пошуку роботи пропонуємо вам 3 кроки з написання резюме:

  • зареєструйтесь на Освітньому порталі служби –http://skills.dcz.gov.ua/

  • оберіть рубрику “КУРСИ” та у переліку курсів – «Створити резюме на сайті».

  • перегляньте відео, створене нашим консультантом. Оберіть рубрику «РЕЗЮМЕ» та напишіть своє резюме в режимі онлайн.

Оце й все. Наступним кроком, ймовірно, буде співбесіда, чи то під час телефонної розмови, чи з використанням інших сучасних технологій. Як краще підготуватися до співбесіди ви також можете дізнатися, переглянувши інші відеоматеріали Освітнього порталу ДСЗ.

Створюючи своє резюме та шукаючи роботу в сучасних умовах, варто згадати, що за китайською філософією ієрогліф, який означає кризу, має ще й другий зміст — шанс. У часи тривоги й кризи одночасно з'являється можливість «пізнати себе» по-новому: згадати про забуті компетенції, відкрити власні таланти й вдало викласти їх у тексті.

Більш детально на сайті: https://is.gd/Pfnvoy

 

27 липня 2020
back