back

НЕЗВАЖАЮЧИ НА КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ ЖИТТЯ ТРИВАЄ.

РОБОТОДАВЦІ ШУКАЮТЬ ПРАЦІВНИКІВ, а шукачі роботи – вакантні посади. Тож розповімо кілька історій про те, як фахівцям служби зайнятості вдається корелювати попит та пропозицію на ринку праці.

Для прикладу:

Ользі знайти роботу допомогла фахівець філії - кар’єрний радник.

На початку травня втративши роботу Ольга звернулась до Менської районної філії Чернігівського ОЦЗ за допомогою у працевлаштуванні. Кар’єрний радник розуміла – знайти роботу для Ольги з технологічною освітою буде не легко, але разом спланували перші кроки для пошуку роботи. Фахівець запропонувала відвідати ТОВ «Мена-Авангард», яке потребувало працівників різних професій. Відвідавши підприємство, Ользі було запропоновано роботу за фахом. І вже у середині червня шукачка роботи приступила до роботи.

Андрій скористався можливістю зареєструватись в службі зайнятості та отримати офіційну роботу. Маючи професійний досвід за робітничою професією, останні два роки чоловік працював неофіційно без оформлення. Карантин вніс корективи. Пан Андрій залишився без роботи, а з нею й без коштів для життя. Тож вирішив звернутися до служби зайнятості. В середині червня надав документи для реєстрації як безробітний. Як і з іншими, фахівці спілкувалися з ним в телефонному режимі. Андрій був згоден працювати, був готовий приступити до роботи, але підходящої не було. І коли ТОВ «Мена-Авангард» заявило про вакансію «підсобного робітника», Андрію було запропоновано пройти співбесіду з роботодавцем. Вже на початку липня він приступив до роботи.

Для професіоналів у своїй професії карантин – не перешкода працювати. 09 квітня Микола надав документи для реєстрації у філії. Маючи трудового стажу тракториста більше 25 років, так вийшло, що під час карантину залишився без роботи. Але для пана Миколи було знайдено відповідну роботу. Йому було запропоновано відвідати ТОВ «ДП Зернятко», яке потребувало кваліфікованих працівників у галузі сільського господарства. Умови роботи та заробітна плата відповідали потребам. І вже з липня він приступив до роботи. І таких прикладів безліч…

Загалом з початку карантину з допомогою Менської районної філії було укомплектовано 142 вакансії подані роботодавцями, з них 20 вакансій укомплектовано для ТОВ «Мена-Авангард».

Отож, фахівці філії щоденно допомагають шукачам роботи та роботодавцям знайти один одного, а відтак намагаються зблизити між собою попит та пропозицією робочої сили.

 

13 липня 2020
back