back

Карантинний ринок праці :очікування та прогнози

Станом на 13 квітня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Менській районній філії Чернігівського ОЦЗ становить 425 осіб, що майже на 13 % більше ніж на цю ж дату минулого року. З початку карантину, тобто з 12 березня, у центрі зайнятості зареєструвалося 83 безробітних.

Обов’язком служби зайнятості в цих умовах є запобігання безробіттю шляхом сприяння в пошуку роботи громадянам та добору кадрів для роботодавців, які продовжують працювати. Про потребу в кадрах з початку карантину заявили 26 роботодавців, які подали 83 вакансії, 66 з яких укомплектовані з числа безробітних осіб.

Найбільш затребуваними професіями на ринку праці Менщини в даний період є: трактористи - машиністи, водії автотранспортних засобів, слюсарі-ремонтники, підсобні працівники в сільському господарстві. Разом з тим, роботодавці шукали і таких працівників як: менеджер зі збуту, агроном, бухгалтер, юрисконсульт.

Нагадаємо, на період дії карантину статус безробітного надається з першого дня подання особою, яка шукає роботу, заяви про надання статусу безробітного, а також призначення виплати допомоги по безробіттю – з першого дня реєстрації безробітного.

Незважаючи на введення карантину служба зайнятості продовжує працювати в штатному режимі. Усі консультації шукачам роботи та зареєстрованим безробітним, надаються будь-якими засобами дистанційної комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).

13 квітня 2020
back