back

ШКОЛЯРІ ЗНАЙОМИЛИСЬ З ПРОФЕСІЄЮ «ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ»

5 березня учні 10-го класу Менської гімназії побували на екскурсії у Менському відділенні поліції Головного управління Національної поліції у Чернігівській області. де знайомились із професією «поліцейський».

Фахівець районної філії поінформувала школярів про необхідність свідомо підходити до вибору майбутньої професії, враховувати не тільки бажання, але й її актуальність на ринку праці.

Працівники поліції розповіли підліткам про перевали професії поліцейський, поінформували про навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України та умови прийому до лав поліції.

Учні відвідали чергову частину, побачили кабінет інспектора – криміналіста, побували у залі засідань відділу поліції де екскурсія продовжилась демонстрацією спеціальних засобів. З цікавістю діти роздивлялись амуніцію та засоби захисту поліцейських: жилет, каску,  ПР -73, які допомагають полісменам в їх службі. Особливу увагу учнів привернули одорологічна валіза та валіза криміналіста, які використовуються при проведенні слідчих дій для вивчення матеріальної обстановки злочину, виявлення, вилучення і збереження доказів та їх попереднього дослідження.

Учні мали змогу також ознайомитись із вогнепальною зброєю. Школярам надзвичайно сподобалась екскурсія. Такі заходи розвивають у дітей почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри до працівників поліції.

 
 
06 березня 2020
back