back

Сім'ї з дітьми

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств кожна третя родина на Чернігівщині (145,8 тис.), має у своєму складі дітей віком до 18 років. Переважна більшість із них (92%) виховує одну дитину,      7%  – двох дітей та 1% – трьох дітей і більше.

В області кожне друге домогосподарство з дітьми виховує дітей у віці             7–13 років, кожне четверте – у віці 3–6 років, 23% домогосподарств доглядає малечу до 3 років, кожна десята родина має у своєму складі підлітків у віці      14–17 років­­­­­­­­­­­­­­­­­.

Від кількості  дорослих осіб у сім’ї, значною мірою, залежить рівень та умови  життя домогосподарств. Майже половина домогосподарств із дітьми мають у своєму складі двох дорослих осіб, 38% – трьох і більше та 15% – одну. В області в майже 2% сімей проживають лише діти та непрацюючі пенсіонери. Сьому частину домогосподарств складають родини, де діти не мають одного чи обох батьків.

В Україні налічується 5642,5 тис. домогосподарств із дітьми (38%). Найбільше таких родин у Закарпатській та Чернівецькій областях (55% та 51% відповідно), а сімей, де виховується троє і більше дітей – на Рівненщині (11%), Волині (9%) та Одещині (8%).

 

 

Головне управління статистики у Чернігівській області

30 липня 2019
back