back

Наповнення бюджету, тарифи на воду розглянули на засіданні виконкому

24 квітня 2024 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради.

Серед основних питань, що винесені на розгляд – блок бюджетних.

Члени виконкому розглянули доповідь начальника Фінансового відділу Алли НЕРОСЛИК про виконання бюджету Менської міської територіальної громади за 1 квартал 2024 року та про заходи щодо збалансування бюджету Менської міської територіальної громади в 2024 році.

Алла НЕРОСЛИК констатувала, що на кінець кварталу видатки у громаді переважають над надходженнями, майже у два рази зросли затрати на енергоносії, харчування дітей у закладах освіти. Збільшились витрати на забезпечення безпеки в громаді, соціальний захист. Значна інфляція, підвищення мінімальної заробітної плати призвели до того, що загалом на оплату захищених статей пішло близько 90% надходжень бюджету громади – і ця цифра критична.

У зв’язку з цим надважливим є робота з наповнення бюджету, використання всіх фінансових можливостей громади та функції дотримання законодавства у сфері його наповнення. Також нагальною потребою дня є ефективний енергоменеджмент.

Члени виконкому затвердили з 1 травня 2024 року відкориговані тарифи на послуги з централізованого водовідведення, які надає ТОВ «Менський комунальник» у розмірі:

- централізоване водовідведення - 70,08 грн за 1 м куб. з ПДВ для всіх споживачів.

Встановили з 1 травня 2024 року відкориговані тарифи на послуги з централізованого водовідведення для споживачів на території міста Мена, які надає ТОВ «Менський комунальник», у таких розмірах:

централізоване водовідведення:
- для населення - 64,08 грн за 1 м куб. з ПДВ;
- для бюджетних установ та інших споживачів - 70,08 грн за 1 м куб. з ПДВ.

Нові тарифи вводяться в дію з 01 травня 2024 року та застосовуються до 31 грудня 2024 року.

При цьому члени виконкому запропонували залишити розмір тарифу на централізоване водовідведення для населення на попередньому рівні та звернутися до депутатів Менської міської ради, аби розглянути на сесії питання про відшкодування різниці між затвердженим економічно обґрунтованим тарифом та встановленим тарифом на послугу з централізованого водовідведення для населення по місту Мена на 2024 рік (6 грн за 1 м куб.).

Також взяли до уваги звіт директора Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Менської міської ради Олени БИКОВОЇ про роботу установи за 2023/2024 роки. Відзначили досягнення закладу, особливо в плані співпраці з благодійними фондами та участі в проєктах.

Рішення 14 так званих дитячих питань стосувалися надання 41 дитині статусу постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, визначення місця проживання малолітньої дитини, висновку щодо доцільності позбавлення одного з батьків батьківських прав, взяття на квартирний облік дитини, позбавленої батьківського піклування тощо.

У межах повноважень виконавчого комітету з урахуванням поданих звернень на розгляд також винесені й інші питання, виконання яких дозволить своєчасно реагувати на виклики сьогодення. Детальніше з рішеннями можна ознайомития  тут

24 квітня 2024
back