back

Як у Менській громаді переселенцям і ветеранам війни допомагає місцева влада та служба зайнятості

12 квітня в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили КЛЮЧНИК відбувся круглий стіл за участю роботодавців, переселенців, ради ВПО та ветеранів Менської міської територіальної громади, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів.

– З початком повномасштабного російського вторгнення життя українців розділилося на до та після. Дехто вимушений був покинути рідні домівки й шукати прихистку в інших регіонах України, хтось став на захист Батьківщини, згодом був демобілізований і нині адаптується до мирного життя. Всі ці люди потребують особливої підтримки держави, – сказала Людмила Ключник.

Далі присутні ознайомилися з переліком послуг, що пропонує служба зайнятості ВПО та ветеранам ЗСУ.

Заступник Менського міського голови Вікторія ПРИЩЕПА своєю чергою інформувала про організаційні рішення та соціальні послуги, які надаються в громаді комунальними установами й структурними підрозділами Менської міської ради задля допомоги ВПО, ветеранам та членам їх родин.

Начальник Менського відділу Корюківської філії Чернігівського ОЦЗ Тамара КОТ наголосила, що фахівці очолюваного нею закладу як невіддільну складову системи соціального захисту країни прийняли ці виклики сьогодення і надають послуги служби зайнятості системно, якісно, своєчасно та в повному обсязі. За цей період послугами фахівців Менського відділення Корюківської філії Чернігівського ОЦЗ скористалася 71 особа з-поміж ВПО, 16 з них працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, з них троє – з компенсацією роботодавцям, 2 особи навчалися, 6 – були залучені до суспільно корисних робіт. Сьогодні на обліку перебуває 11 безробітних ВПО.

Фахівці служби зайнятості з особливою увагою ставляться до недавніх бійців. За цей період надано послуг з відбору роботи, професійного навчання 4 бійцям, 2 з яких працевлаштовані. Зараз на обліку безробітних УБД не перебувають

На завершення пані Тамара звернулася до роботодавців Менської громади:

– Шановні партнери, ми цінуємо нашу співпрацю та щиро дякуємо за надійність, стійкість, розуміння й підтримку, а головне – за формування і збереження трудових колективів кожного підприємства, адже саме це сприяє формуванню соціально відповідального бізнесу.

Також під час круглого столу вимушено переміщені громадяни поділилися своїм досвідом працевлаштування в Менській громаді з допомогою місцевого центру зайнятості.

Під час робочої поїздки директорка обласного центру зайнятості також відвідала швейну фабрику MAGOLD, власник якої Василь КОНДАКОВ активно співпрацює зі службою зайнятості, за сприяння якої на підприємстві було укомплектовано 5 вакансій. Крім того, підприємець скористався ще однією послугою служби зайнятості, яка дозволяє йому економити кошти. За створення нових робочих місць і працевлаштування на них трьох працівників з-поміж зареєстрованих безробітних п.Кондаков отримує компенсацію єдиного внеску.

Круглий стіл у Мені став свідченням планомірної та скоординованої роботи органів місцевого самоврядування й комунальних установ Менської міської ради, а також фахівців служби зайнятості у питаннях допомоги вимушеним переселенцям та ветеранам ЗСУ.

16 квітня 2024
back