back

Обмінялися досвідом та обговорили спільні рішення з представниками Уряду на Конгресі місцевих та регіональних влад

12 квітня секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО взяв участь у роботі  Конгресу місцевих та регіональних влад та Форумі «Життя громад в умовах війни» під головуванням Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО. Заходи пройшли в Чернівцях. До засідання Конгресу долучилася делегація Чернігівської області, щоб напрацювати рішення, які допомагають встояти і неодмінно допоможуть перемогти.

Участь у заході також взяли Прем’єр-міністр України Денис ШМИГАЛЬ, керівник Офісу Президента України Андрій ЄРМАК, представники Уряду, територіальних громад, органів місцевого самоврядування та начальники обласних адміністрацій.

У режимі онлайн виступили голова Світового Конгресу Українців Павло ҐРОД та прем’єр-міністерка федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія Мануела ШВЕЗІҐ.

Загалом до засідання долучилися понад 1,8 тис. учасників. В офлайн-режимі участь взяли 19 членів Президії Конгресу, начальники ОВА, 14 міських голів обласних центрів та 60 голів міст, сіл і селищ, два голови Асоціацій ОМС, шестеро представників дипломатичного корпусу, 4 представників органів центральної влади, семеро народних депутатів.

– Високе представництво на таких заходах підкреслює активну позицію в контексті покращення місцевого самоврядування та регіонального розвитку територій в умовах війни, - підкреслює пан Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО. – Наша Менська громада постійно долучена та активно обговорює, надає пропозиції щодо ключових аспектів відновлення та розвитку, соціального захисту та освіти, а також на зміцнення безпеки та підтримку воїнів і їх родин. Представники Менської громади завжди обмінюються досвідом з іншими учасниками таких заходів. Конгрес став важливою можливістю обмінятися досвідом та розробити спільні рішення з представниками Уряду, законотворцями для підтримки громад та посилення оборони країни.

Під час заходів обговорювалися такі питання, як протидія безпековим загрозам, організація подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури; функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів. Акцентовано на новій урядовій політиці з підтримки вітчизняного виробництва «Зроблено в Україні», Європейській інтеграції України та нових можливостях і викликах для українських громад.

Також учасники засідання – представники громад мали можливість задати представникам державної влади актуальні для них запитання, обрані за результатами рейтингового онлайн-голосування на сайті Конгресу.

15 квітня 2024
back