back

Розпочинається реалізація нового проєкту «Цифровий щит Менської громади»

На початку квітня в нашій громаді розпочалась реалізація нового проєкту «Цифровий щит Менської громади», що спрямований на посилення захисту цифрових ресурсів та забезпечення кібербезпеки в громаді. Проєкт реалізується громадською організацією «Добрі ініціативи Менщини» у партнерстві з Менською міською радою та за фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Основні завдання проєкту «Цифровий щит Менської громади» включають розробку та впровадження комплексу заходів з кібербезпеки органу місцевого самоврядування, в тому числі облаштування серверної, побудову захищеної локальної мережі для забезпечення безпеки цифрових даних. Після завершення проєкту планується спільно з партнерами Чернігівською ОВА та Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області впроваджувати напрацьовані рекомендації та передавати досвід з кібербезпеки в інші громади регіону.

«Цифровий щит Менської громади» - продовження нашого досвіду у розвитку цифрових ініціатив. Так, минулого року наша громада спільно з Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області та Cernihiv.IT брала участь в акселераційній програмі «Громада 4.0», яка реалізовувалася за підтримки міжнародної організації SocialBoost, Міністерства цифрової трансформації України та «U-LEAD з Європою». Саме в рамках цієї програми й було розроблено основну концепцію з кіберзахисту цифрових ресурсів Менської міської ради. Тоді  проєкт Менської міської ради відзначили як один з п’яти найкращих проєктів акселераційної програми. Саме цей досвід і буде використаний та покращений у рамках проєкту «Цифровий щит Менської громади» спільно з ГО «ДІМ».

Запуск цього проєкту є важливим кроком у забезпеченні безпеки та стійкості цифрових систем у Менській громаді та підтримує наш шлях до цифрового майбутнього.

 

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

11 квітня 2024
back