back

Делегація Менської міської ради взяла участь у підсумках аналітичного етапу розробки стратегії реформи профільної середньої освіти

9 квітня секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО та начальник Відділу освіти Менської міської ради Ірина ЛУК'ЯНЕНКО взяли участь у презентації результатів аналітичного етапу розробки Стратегії реформи профільної середньої освіти, яка відбулася в Києві в межах другої стратегічної сесії з розробки Стратегії реформи профільної середньої освіти, що здійснюється Міністерством освіти і науки України за організаційної та експертної підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.

До дискусії долучилися спікери Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, представники міжнародних проєктів - загалом більше 100 експертів галузі освіти. Так, серед учасників обговорення були перший заступник Міністра освіти і науки України Євген КУДРЯВЦЕВ, заступник Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро ЗАВГОРОДНІЙ, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України Віталій БЕЗГІН, секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти науки та інновацій Наталія ПІПА та ін.

Йшлося про стратегію та передумови реформи профільної середньої освіти, прогнозне оцінювання чисельності та статево-вікової структури населення з акцентом на молодь, демографічні зміни, що вже спостерігаються, підвищення популярності професійної освіти тощо. Також обговорили критерії формування мережі академічних ліцеїв та професійних коледжів.

Реформа старшої профільної школи є одним з найбільших викликів за оцінкою експертів та є важливою, невідʼємною складовою комплексного оновлення загальної середньої освіти за концепцією «Нова українська школа», тому попереду багато роботи.

Обговорення пройшло в межах другої стратегічної сесії з розробки Стратегії реформи профільної середньої освіти, що здійснюється Міністерством освіти і науки України за організаційної та експертної підтримки Швейцарсько-український проєкт DECIDE.

10 квітня 2024
back