back

Менські спортсмени стали кращими на Всеукраїнських змаганнях з легкоатлетичних метань

Спортсмени Менської громади завоювали 2 золоті, одну срібну та одну бронзову медалі на Всеукраїнських змаганнях з легкоатлетичних метань, що пройшли 5-7 квітня в Києві на Олімпійській базі «Конча Заспа».

Серед юнаків 2009 – 2010 рр. відмінно виступив наш Костя САВИЦЬКИЙ. Він завоював золоту медаль у штовханні ядра з результатом 15 м 34 см, а в метанні диска хоч і програв усього 3 см переможцю, але при цьому встановив новий рекорд Чернігівської області. Костя метнув диск на 50 м 03 см, побивши рекорд Станіслава ЧИРВИ, також нашого спортсмена, і до всього виконав перший дорослий розряд.

Анатолій ШЕВЧУК у штовханні ядра посів 3 місце. Він уперше штовхнув снаряд за 13 м і вперше став призером України у цій групі.

У старшій віковій групі 2007 – 2008 рр. серед дівчат Ангеліна ШЕПЕЛЬ, найтитулованіша спортсменка України з Менщини, завоювала золото у штовханні ядра і посіла друге місце в метанні диска.

Серед юнаків у цій віковій групі у штовханні ядра наш спортсмен Андрій ЛАВСЬКИЙ боровся в групі кращих дніпропетровських метальників. І тільки в останній фінальний шостій спробі завоював срібну медаль. Снаряд вагою 5 кг Андрій послав на 15 м 78 см, покращивши своє особисте досягнення.

Зовсім близько від п’єдесталу у метанні диска зупинився Богдан ЦЕНЦЕРЯ, посівши 4 місце.

Команду до цих змагань готувала заслужений тренер України менянка Надія ТАРАТУХІНА.

Всього на змагання було заявлено 210 спортсменів в складі 14 команд. Чернігівську область на цих змаганнях представляло 30 спортсменів (16 чоловіків та 14 дівчат).

На фото: перше місце Костянтин САВИЦЬКИЙ та друге місце - Андрій ЛАВСЬКИЙ.

08 квітня 2024
back