back

У Менській громаді волонтери БУР-табору почали ремонт укриття

6 квітня в Менській громаді стартував БУР-табір, який буде складатися з шести заїздів та триватиме до 2 червня.
БУР-табір – це різновид активності проєкту «Будуємо Україну Разом», коли волонтери з усієї України з’їжджаються на певний об’єкт, працюють над його поліпшенням та модернізацією, разом відпочивають, проводять різноманітні культурно-освітні та навчальні заходи.
У місті Мена волонтери з БУР ремонтуватимуть укриття одного з закладів культури. У першій половині дня працюватимуть на об’єкті, у другій половині дня – кінопокази, майстер-класи, тренінги, інші активності навчально-розважального характеру.
Під час відкриття БУР-табору секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО привітав учасників заходу, також подякував партнерам – посольству Швейцарії в Україні, Фонду Східна Європа, завдяки підтримці яких і відбуваються ці активності.
Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО відзначає, що нинішній БУР-табір – дійсно визначна подія. До цього в громаді спільно з БУР уже реалізували ремонт шести укриттів для закладів освіти та медицини. Участь у сьомому проєкті стала можливою завдяки громадській організації «Добрі Ініціативи Менщини», яка спільно з відділом міжнародного співробітництва та економічного розвитку Менської міської ради подали заявку на участь у конкурсі й перемогли в ньому. Щонайменше близько 2 млн грн буде витрачено партнерами на облаштування цього укриття, його достойний вигляд та комфортні умови для перебування там під час повітряних тривог.
Проєкт «Будуємо Україну Разом» розпочався ще 2014 року, з початком російсько-Української війни. З того часу волонтери вирушали відбудовувати зруйновану інфраструктуру, активно включалися в підтримку молоді, розповідає адміністратор БУР-табору в Мені Євгеній ШАТІЛОВ. Зараз БУР активно займається відбудовою соціальних об’єктів, ремонтом шелтерів для внутрішньо переміщених осіб тощо.
БУР-табір запрошує долучатися всіх охочих жителів міста Мени та громади старших 14 років, хто почуває сили та можливість допомогти на будові. Працюватимуть щодня з 9:30 біля закладу культури. Також можна приходити на культурно-освітню програму ввечері.
За два місяці очікується приїзд 60 волонтерів з різних куточків України. І місцевим мешканцям їх варто підтримати, аби мати безпечнішу громаду, переконаний пан ШАТІЛОВ.

 

08 квітня 2024
back