back

Весняне прибирання стартувало!

Навесні наше природнє бажання жити в гармонійному середовищі отримує новий поштовх до дій. Так розпочинається весняний етап робіт з благоустрою населених пунктів у Менській міській територіальній громаді.

З метою наведення та підтримки належного санітарного стану в громаді, створення належних умов для населення, організації озеленення, благоустрою території виконком Менської міської ради 27 березня затвердив заходи з благоустрою та озеленення на 2024 рік.

Документом зокрема:

-         розподілені та закріплені території для прибирання та підтримки порядку;

-         затверджено проведення щорічних акцій з благоустрою та озеленення населених пунктів «За чисте довкілля» у квітні-травні та вересні-жовтні 2024 року;

-         квітень визначено як місяць для «Днів благоустрою територій населених пунктів».

-         Санітарним днем для прибирання  території  визначено  п’ятницю.

-         Додаткові прибирання на закріплених територіях рекомендовано проводити не пізніше ніж за тиждень до свят: Пасха, Трійця, День Конституції України, День Незалежності України.

Усім керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності, на території  Менської  міської  територіальної  громади, ФОПам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, будинковим та вуличним комітетам, релігійним громадам та жителям громади рекомендовано  забезпечити виконання заходів з благоустрою та озеленення населених пунктів Менської міської територіальної громади, адже порядок і благоустрій у наших населених пунктах, у кожній садибі залежить перш за все від кожного з нас.

Шановні мешканці Менської міської територіальної громади! Сьогодні чистота і благоустрій нашої громади – справа честі всіх її жителів. Бо саме з цього розпочинаються почуття великого патріотизму та національної гідності. Хто нам заважає жити в чистому довкіллі і пишатися рідним краєм?

Закликаємо подбати про благоустрій та впорядкування свого двору й садиби, своєї вулиці, пам'ятника чи пам'ятного знака, парку, могил наших славних предків.

Почнімо з себе, чесно відповівши собі на питання: «Що я особисто зробив для чистого довкілля? А чим нашкодив?»

Змусьте себе врешті не робити стихійних звалищ!

Укладіть-таки договір на вивезення сміття всі, хто заспокоює себе тим, що буцімто не смітить!

Спонукайте інших до чистоти. Тоді у нас буде дуже гарна громада – чудова природа на старовинній Менській землі.

Менська міська рада, її виконавчий комітет, комунальні та бюджетні установи системно, послідовно і цілеспрямовано працюють над благоустроєм території. Об’єднавши зусилля, міська влада та мешканці громади можуть і повинні зробити більше та отримати гарний результат.

На фото: У Величківському старостаті вже прибрали кладовище, парки, насадили квітів, трошки сосон і декоративних кущів. Тривають роботи з упорядкування узбіч доріг. Лад наводять працівники КП "Менакомунпослуга", старостату, бібліотеки, клубу. Допомагають ПП "Петрушанко-Агро", яке надало дробилку, ФГ "Шанс-2006" завезло землі на кладовище.

04 квітня 2024
back