back

Підвищення тарифів на вивезення сміття, врегулювання питань цивільного захисту та житло для ВПО – рішення позачергового виконкому

03 квітня 2024 року відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради, на якому розглянуто ряд невідкладних питань.
Перед початком роботи до присутніх звернувся секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО, вітаючи всіх з другою річницею деокупації Чернігівщини від російських загарбників та побажав найшвидшої Великої Перемоги.
Члени виконавчого комітету Менської міської ради встановили нові тарифи на послуги з управління побутовими відходами (збирання, перевезення та видалення) на території Менської територіальної громади.
Так, тариф на послугу зі збирання, перевезення та видалення побутових відходів для всіх категорій споживачів на території Менської міської територіальної громади, які надає КП «Менакомунпослуга», встановлено в розмірі 189,88 грн за 1 м куб. з ПДВ.
Плата за збирання, перевезення та видалення побутових відходів для багатоквартирних будинків з однієї людини (при нормі 0,154 м куб. ) тепер становитиме 29,24 грн з ПДВ, для приватних будинків з однієї людини (при нормі 0,158 м куб. ) - 30,00 грн з ПДВ.
Тариф на видалення побутових відходів для всіх категорій споживачів на території Менської територіальної громади, які надає КП «Менакомунпослуга», визначено в розмірі 39,40 грн за 1 м куб. з ПДВ.
Нові тарифи вводяться з 01 квітня 2024 року.
З метою ефективного виконання завдань у сфері цивільного захисту, реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків у мирний час та в умовах особливого періоду відповідно до законодавства на розгляд членів виконкому було винесено проєкт регуляторного акту «Про створення субланки Менської міської територіальної громади Корюківської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області».
До обговорення громадськості пропонується відповідний проєкт рішення виконкому Менської міської ради, що містить «Положення про субланку Менської міської територіальної громади Корюківської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області», схему субланки, перелік сил цивільного захисту та персональний склад керівного складу спеціалізованих служб цивільного захисту.
Пропозиції та зауваження щодо змісту нового регуляторного акту можна пропонувати протягом місяця з дня опублікування проєкту рішення.
Також члени виконкому надали житло для тимчасового проживання внутрішньо переміщеній особі – лікарю сімейної медицини Миколі ГЛУЩЕНКУ.

Детальніше з рішеннями позачергового виконкому Менської міської ради можна познайомитися тут

Фото з архіву менської міської ради.

03 квітня 2024
back