back

Продуктивна сесія Менської міської ради: огляд найважливіших рішень

Сьогодні, у приміщенні Менської міської ради відбулося друге пленарне засідання 46-ї сесії під головуванням секретаря ради, Юрія Стальниченка. Цей день виявився продуктивним і багатим на важливі рішення для громади.

Одним із ключових питань, було виконання Плану соціально-економічного розвитку Менської міської територіальної громади за 12 місяців 2023 року.

Особливу увагу було приділено питанням організації адміністративних послуг та удосконаленню їх надання. Рішенням ради було запроваджено в Центрі надання адміністративних послуг єдиний підхід у роботі під час надання адміністративних послуг ветеранам війни, у форматі “єдиного вікна” та за мінімальної кількості відвідувань. 

З метою покращення якості надання адміністративних послуг в сільській місцевості було утворено віддалені робочі місця в 11 старостинських округах, за рахунок фахівців ЦНАПу та затверджено оновлені інформаційні картки адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб.

Одноголосно депутати затвердили базову мережу закладів культури Менської громади.

Одним із найяскравіших моментів сесії стала ініціатива за результатами громадського обговорення, однією з перших в області, затвердити Перспективний план формування спроможної мережі закладів освіти на 2024-2027 роки, продемонструвавши цим свою готовність та відповідальність перед майбутнім розвитком освіти Менщини.

Ще одне важливе рішення сьогоднішньої сесії стосується затвердження правил  утримання собак та котів на території населених пунктів громади, якими встановлюється порядок їх утримання, поводження з ними, а також права і обов'язки власників, що спрямовано на забезпечення гармонійного співіснування людей та домашніх улюбленців..

Крім того, на засіданні було приділено увагу питанням організації роботи ради та її виконавчого комітету у зв'язку із увільненням міського голови, враховуючи, що він перебуває на військовій службі за призовом під час мобілізації. Прийнятим рішенням депутати зафіксовали шляхи оптимізації робочих процесів, пов'язаних з цими змінами, які сприятимуть ефективності взаємодії між структурними підрозділами. 

Відповідно до Закону України "Про адміністративну процедуру", було утворено комісію з розгляду скарг, що стало  важливим кроком у напрямку забезпечення прав, свобод та інтересів громадян при зверненні до адміністративних органів.

Окремо депутати розглянули проєкти рішень "безпекового блоку", внісши зміни до місцевих цільових програм та підтримали відповідні зміни до бюджету громади.

Були ухвалені і рішення про прийняття в комунальну власність та передачу в оперативне управління майна, а також великий блок земельних питань.

21 березня 2024
back