back

Менська громада взяла участь у Національному форумі в Чернігові: роль аналітики у відбудові країни

Секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО та заступник Менського міського голови Вікторія ПРИЩЕПА взяли участь у Національному форумі «DataUAction. Якісна аналітика – перший крок до відновлення!», який пройшов 13 березня в Чернігові.

Учасниками заходу стали представники 9 регіонів України. Понад 50 активних громадських діячів, депутатів різних рівнів рад, представників і представниць бізнесу та медіа зібралися, щоб обмінятися досвідом відновлення населених пунктів, інфраструктури, підтримки ВПО, удосконалити методику збору та систематизації інформації щодо стану спроможності й потреб громад.

Головна мета форуму – створити спільну платформу для співпраці та кооперації між усіма зацікавленими сторонами, щоб спільно вирішувати складні виклики, з якими стикається сучасна Україна.

Учасникам зібрання була представлена концепція платформи для збору та аналізу даних, що допомагає визначити потреби та можливості громад для подальшого відновлення та розвитку. Присутні працювали над взаємодією на рівнях влади, донорів, представників медіа, цільової аудиторії та узгоджували роботу в команді.

Для того щоб платформа запрацювала, визначили перелік функцій та задач на найближчий час. Якісна аналітика необхідна, аби швидко визначати потреби, мати реальне розуміння про стан громад, їх спроможність і ресурсність. Представники громад мають знати, що є у пріоритеті і за яких обставин можна досягти бажаного результату – швидко відновити країну і повернути якість життя українцям.

Ціль проекту - удосконалити методи збору та систематизації інформації щодо стану спроможності і потреб громад. Це основа, яку використовують при розробці стратегічних документів, що регулюватимуть стратегічний розвиток та відновлення регіонів України. Проект спрямований на розробку дієвого механізму збору, верифікації, актуалізації та аналітики реальних потреб у різних сферах життєдіяльності на всіх рівнях.

Захід проводився ГО «ЛІГА ДІЛОВИХ ТА ПРОФЕСІЙНИХ ЖІНОК УКРАЇНИ» у партнерстві з ГО «Стратегія майбутнього», Громадська організація «УкрПростір», Громадська організація «Українська Античність», ГО «НОВА Енергія» 

у співпраці КЛУБ Ділових Жінок MLT Спілка підприємців СТІНА Чернігівська агенція регіонального розвитку

за підтримки:

Isar Ednannia у межах проєкту Спільнота громадянського суспільства України «Відновлення», що фінансується Посольством США в Україні

Блок адвокації - за парнерства CIPE Ukraine у межах проєкту УКРАЇНА: ЛІДЕРСТВО БІЗНЕСУ В ПРОЦЕСІ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ/ UKRAINE: BUSINESS LEADERSHIP IN POST-WAR RECONSTRUCTION*

15 березня 2024
back