back

Наближаємося до сонячної електростанції на Менській міській лікарні

У Менській міській лікарні підписано тристоронній договір про співробітництво для будівництва сонячної електростанції на одному з лікувальних корпусів.

12 березня з робочим візитом Менську міську раду відвідала Марта ПЕТРАЩУК - представниця Благодійної організації «Благодійний фонд «Репавер Юкрейн Фаундейшн», який спеціалізується на енергетичній допомозі та «зеленому» відновленні України. Секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО, генеральний директор КНП «Менська міська лікарня» Григорій РАЗНОВАН, начальник відділу міжнародного співробітництва та економічного розвитку Менської міської ради Сергій СКОРОХОД познайомили пані Марту з об’єктом, де планується збудувати СЕС. Разом оглянули місце встановлення засобів комерційного обліку електроенергії, електрощитову, триповерховий лікувальний корпус, обговорили технічні питання.

Підписанням тристороннього договору про співробітництво присутні підтвердили, що сторони мають намір встановити СЕС і не відмовляються від своїх зобов’язань, взятих під час відбіркового етапу для участі в проєкті «Відновлювана енергетика для стійкої України».

Цей проєкт виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, або скорочено GIZ) за дорученням Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK) спільно з Міністерством енергетики України. Менська громада є однією з 14 територіальних громад - переможниць відбіркового конкурсу.

Орієнтовно фінансування будівництва СЕС у Менській міській лікарні з боку GIZ становитиме близько 50 тисяч євро, співфінансування з боку Менської міської ради близько 250 тисяч гривень.

14 березня 2024
back