back

Податківці виявили порушення під час перевірки діяльності АЗС

При проведенні фактичної перевірки податківцями було встановлено, що суб’єктом господарювання здійснено реалізацію підакцизних товарів з порушенням. А саме, відомості про реєстратор розрахункових операцій, за яким проводились розрахунки, не були внесені у додаток до ліцензії. Це є порушенням вимог ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами).

За фактом порушення податківцями складено акт та винесено податкові повідомлення рішення. Сума штрафних санкцій, застосованих до суб’єкта господарювання, становить майже 365 тис гривень. Крім того, прийнято рішення  щодо анулювання ліцензії.  

Закликаємо платників податків бути свідомими та не допускати порушень законодавства. Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» у месенджері «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.           

 

 Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

14 березня 2024
back