back

На Чернігівщині підсумували результати двох місяців кампанії декларування доходів, одержаних громадянами протягом 2023 року

Наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Станом на 01.03.2024 року по Чернігівській області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік подали більше 1 тис громадян та задекларували понад 402,7 млн грн доходів.

Із загальної кількості декларантів 63 відс. – це особи, які отримали доходи що підлягають обов’язковому декларуванню. Такі декларанти самостійно визначили до сплати в бюджет понад 5,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,5 млн грн військового збору. До бюджету вже сплачено понад 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн грн військового бору.

Крім того, протягом січня – лютого поточного року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, подали 388 громадян Чернігівської області та визначили до повернення з бюджету 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, Податковим кодексом України передбачено, що громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи, зобов’язані прозвітувати в термін - до 01 травня року, наступного за звітним.

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

14 березня 2024
back