back

Менська міська рада підсилює громаду через інструменти місцевого економічного розвитку

Менська міська територіальна громада втретє делегувала своїх фахівців для участі у навчанні, яке пройшло у Львові з 7 по 9 березня. Навчання відбулося в рамках третьої навчальної програми «Інструменти місцевого економічного розвитку» в межах проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами».

Протягом перших двох занять разом з іншими 11 громадами з різних куточків України фахівці Менської МТГ опановували проєктний менеджмент та фандрейзинг. Далі робота була зосереджена на інструментах місцевого економічного розвитку (МЕР), регуляторній і земельній політиці, як ресурсі економічного розвитку громади, та цифровій економіці. Кращими практиками у цій царині поділилася команда Львівський Регуляторний Хаб.

«Економіка України перебуває в нелегкому становищі, але в ці буремні часи все, як завжди, залежить від нас. За 7 років роботи з понад 80 органами місцевого самоврядування всієї країни нашій команді вдалось визначити перелік ефективних інструментів, які мають реальний результат для економічної спроможності громад. Ці рішення ми обʼєднали в курсі «Інструменти місцевого економічного розвитку», - розповів Тарас Хавунка, голова правління Львівський Регуляторний Хаб, експерт з місцевого економічного розвитку.

За результатами занять громади напрацювали 12 проєктів щодо впровадження інструментів МЕР. Основний акцент зробили на трансформації та розвитку міст через підтримку бізнесу, ефективне використання комунального майна та розвиток туризму. Саме ці сфери обрали більшість учасників для своїх проєктів.

Курс тривав в Український католицький університет. Це третє з шести програмних навчань, які мають пройти фахівці громад в межах проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами», який реалізовується Альянсом українських університетів за підтримки Міжнародний фонд «Відродження».

Організатори переконані, що навчання допомогло систематизувати знання фахівців, і вже невдовзі громади побачать практичну реалізацію напрацьованих ідей.

11 березня 2024
back