back

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє про заходи контролю за обігом підакцизної групи товарів

Начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб повідомив, що питання дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції перебуває на постійному контролі податківців. Звернув увагу на неприпустимість продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області постійно проводять відповідну контрольно-перевірочну роботу, у тому числі, за матеріалами правоохоронних органів.  

Так у період з 12.02.2024 по 16.02.2024 податківцями опрацьовано матеріали щодо реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях, які раніше надходили на адресу Головного управління ДПС від Національної поліції в Чернігівській області.

За результатами проведеної роботи по 10 платникам податків, які знаходяться на податковому обліку у ГУ ДПС та провадять свою господарську діяльність на території Чернігівської області, винесені податкові повідомлення-рішення про застосування фінансових санкцій за які передбачена відповідальність та накладення штрафу, згідно абз. 14 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР (зі змінами).

Крім того, по 5 суб’єктам додатково винесені податкові повідомлення-рішення про застосування фінансових санкцій за які передбачена відповідальність та накладення штрафу, згідно ч. 2 ст. 17 (у частині зберігання) та абз. 7 (у частині реалізації) ч. 2 ст. 17 Закону України № 481, оскільки вказані платники податків провадили свою господарську діяльність без наявності відповідних ліцензій.

Як повідомлялось раніше, у січні 2024 року Головним управлінням ДПС у Чернігівській області відносно порушників, які продавали  алкоголь та тютюн неповнолітнім особам, застосовано штрафні санкції та анульовано 10 ліцензій. Заходи контролю за обігом підакцизної групи товарів тривають.

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

22 лютого 2024
back