back

Для потреб Менської лікарні встановлять сонячну електростанцію

Менську міську територіальну громаду відібрано як переможницю конкурсу «Відновлювана енергетика для стійкої України». Як результат, Менська ТГ отримає фінансування на розвиток відновлюваної енергетики. Зокрема, для потреб Менської міської лікарні буде встановлена сонячна електростанція.
Конкурс для участі в проєкті «Відновлювана енергетика для стійкої України» був оголошений у грудні 2023 року і одразу зацікавив керівництво Менської міської ради, розповів начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Сергій СКОРОХОД. Річ у тому, що Менська міська лікарня є найбільш енергозатратним об’єктом у громаді. На оплату електроенергії в рік з місцевого бюджету йде 2,5 млн грн – це й мотивувало зробити реальний крок до оптимізації затрат.
Отже, конкурс проходив у три етапи: спочатку подали загальний опитувальник, на другому етапі – добре попрацювали над детальною заявкою: уточнювали споживання, визначали, яка потужність СЕС необхідна, щоб вийти на фактичний об’єм електроенергії, визначали економію ресурсів у разі встановлення сонячних панелей. І врешті дійшли до третього етапу – онлайн співбесіди з командою проєкту.

І ось врешті 15 лютого 2024 року визначилися переможці конкурсного відбору – 14 територіальних громад з усієї України, серед яких і Менська міська територіальна громада.
Учасників проєкту відбирав Консорціум громадських організацій (Екоклуб, Екодія, Energy Act For Ukraine Foundation, RePower Ukraine). Проєкт «Відновлювані джерела енергії для стійкої України» виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, або скорочено GIZ) за дорученням Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK) спільно з Міністерством енергетики України. Його реалізація розрахована на 18 місяців, загальна вартість – близько 2 млн євро.
Вітаємо всіх причетних з черговою перемогою у #Менськагромада! Разом – до великої Перемоги!

15 лютого 2024
back