back

У Менській громаді вшанували подвиг воїнів-афганців

У четвер, 15 лютого, в день 35-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Мені біля пам’ятного знака загиблим воїнам-афганцям відбувся мітинг. У заході взяли участь Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ, голова Менської територіальної організації воїнів-афганців Володимир СКЛЯР, воїни-афганці, представники органів місцевого самоврядування та мешканці громади.

Присутні вшановували тих, кому довелося воювати в чужих країнах, схилили голови перед світлою пам'яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами.

Голова Менської територіальної організації воїнів-афганців Володимир СКЛЯР у своєму виступі згадав історичні події 35-річної давнини та пом’янув чотирьох побратимів з Менщини, які загинули в Афганістані, виконуючи свій військовий обов’язок. Побажав терпіння всім у час, коли й сьогодні наша країна перебуває у стані війні, розв’язаної росією.

Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ подякував ветеранам-афганцям за їхню висловлену в перший день повномастабного втторгнення готовність захищати громад. Бойовий досвід менських воїнів-інтернаціоналістів тоді, як і зараз, дійсно буд дуже доречний. Принагідно міський голова нагородив Почесною грамотою Менської міської ради учасників бойових дій в Афганістані Миколу ВІННІЧЕНКА, Володимира ГРИЩЕНКА, Сергія АНДРЕЙЧЕНКА та Федора РОМАНЦЯ.

Відбулося освячення пам’ятнику та проведено молебень за загиблими воїнами-афганцями. У своєму слові до присутніх священник побажав, щоб як вивів радянський союз війська з Афганістану 35 років тому в день великого свята Стрітення Господнього, так щоб вивела й росія свої війська з України і щоб усі наші військові живими й здоровими повернулися додому і зустрілися зі своїми родинами – і то буде велике спільне свято. Священник прикликав Боже благословіння на весь український народ, бо всі ми є діти Божі.

Заступник голови Менської територіальної організації воїнів-афганців Леонід ТИТАРЕНКО вручив нагороди за особистий внесок в обороноздатність нашої громади, за підтримку ветеранського руху в громаді та у зв’язку з 35 річницею виведення військ з Афганістану.

На завершення мітингу присутні поклали квіти до пам'ятного знака землякам, полеглим в Афганістані.

Єднаймося, бо лише разом ми – сила! Перемога буде за нами!

15 лютого 2024
back