back

Про ощадливість в енергетиці та трудових ресурсах йшлося на виконкомі Менської міської ради

09 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради, на якому розглянули та прийняли рішення з восьми актуальних для громади питань.
Начальник Фінансового управління Алла НЕРОСЛИК доповіла про виконання бюджету Менської міської територіальної громади за 2023 рік. 


Ірина ЄКИМЕНКО, начальник Відділу житлово-комунального господарства, енергоефективності та комунального майна, доповіла, чому виникла необхідність розробити проєкт Муніципального енергетичного плану (далі — MEП) Менської міської територіальної громади на період до 2030 року включно. По-перше, цього вимагає чинне законодавство (ст. 6 Закону України «Про енергетичну ефективність»), по-друге, ощадливо використовувати енергетичні ресурси, зменшувати несприятливий вплив на довкілля шляхом зниження викидів парникових газів (СО2) є надважливою вимогою сьогодення. MEП також дасть можливість більш ефективно залучати зовнішні ресурси в розвиток громади. Допомагатиме розробляти План громадська організація DiXi Group у рамках проєкту, що реалізується за підтримки уряду Нідерландів (програма MATRA) та Європейського кліматичного фонду (ECF).
Передбачається, що розробка Муніципального енергетичного плану з його подальшим затвердженням триватиме до 30 вересня 2024 року.
Також на виконкомі вирішили запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Менської міської територіальної громади Затвердили перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи. Це дасть можливість ефективно використовувати наявні в громаді трудові ресурси і оперативного розв'язувати невідкладні питання ремонтно-відновлювальних робіт, упорядкування, відновлення, благоустрою і т.п. у всіх населених пунктах громади.


Розглядаючи так звані "дитячі питання", постановили встановити опіку над малолітніми дітьми, позбавленими батьківського піклування. 108 дітям громади надали статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Вирішили й інші питання, що входять до сфери компетенції Виконавчого комітету Менської міської ради, з повним переліком та змістом яких можна ознайомитися на сайті міської ради.

Фото з аріхву міської ради

09 лютого 2024
back