back

Який розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців у 2024 році?

Запитання-відповідь

Розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства регламентується статтею 42-4 Закону України “Про зайнятість населення”. Цей розмір залежить від строку дії дозволу та розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подано документи.

З 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 3028 гривень. Відтак, розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства становить:

  • для дозволів, що видаються на строк до 6 місяців включно, - 3 прожиткові мінімуми для працездатних осіб, тобто 9084 грн;
  • для дозволів, що видаються на строк від 6 місяців до 1 року включно, - 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 15140 грн;
  • для дозволів, що видаються на строк від 1 року до 2 років включно, - 8 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 24224 грн;
  • для дозволів, що видаються на строк від 2 років до 3 років включно, - 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 30280 грн.

Розмір плати за продовження дії дозволу зменшується на один прожитковий мінімум від розміру плати за видачу дозволу на відповідний строк.

Більше інформації щодо застосування в Україні праці іноземців та осіб без громадянства дивіться на нашому сайті (у рубриці «Роботодавцям»).

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram

 

06 лютого 2024
back