back

Співпраця зі скаутським рухом України: напрямки та перспективи в Менській громаді

У вівторок, 30 січня, представники громадської організації «Національна Організація Скаутів України» завітали до Менської міської ради, де поспілкувалися з представниками органів місцевого самоврядування та закладів освіти й культури Менської міської ради.

Насамперед провели зустріч із представниками Відділу освіти Менської міської ради, Опорного закладу Менська гімназія та Менського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка. Із закладів освіти у розмові взяли участь волонтери, які зареєструвалися для навчання у рамках програми підтримки постраждалих від війни дітей «Я серед своїх». Були й зацікавлені представники Покровського, Дягівського, Синявського, Стольненського закладів загальної сердньої освіти І-ІІІ ступенів та Волосківської гімназії – потенційні кандидати в волонтери, які ознайомилися з проєктом «Я серед своїх», щоб докладніше розповісти про нього у себе в закладах.

Скаути в Мені 

Після проходження навчання волонтери набиратимуть охочих діток та працюватимуть згідно з програмою «Я серед своїх», розповіла головний спеціаліст Відділу освіти Людмила ГРЕЧУХА. Проєкт у партнерстві з ALPS Resilience створений, щоб підтримати постраждалих від війни дітей, які разом з родинами повернулися до своїх домівок після перебування в інших країнах, та дітям з числа внутрішньо переміщених осіб, що проживають у Менській громаді.

– Якщо вам не байдуже майбутнє дітей та ви маєте трішки часу для навчання й волонтерської діяльності, ласкаво просимо до команди. Для цього всі охочі можуть відправити листа на мейл [email protected], - запрошують координатори долучатися до проєкту.

Далі скаути побували в Менській публічній бібліотеці та Центрі культури та дозвілля молоді, поспілкувалися з керівниками та обговорили можливість подальшої співпраці.

Зокрема, начальник Відділу культури Менської міської ради Світлана ШЕЛУДЬКО повідомила, що обговорювали подальший план співпраці та заходи, ідею залучити до участі в скаутському русі молодь Менщини.

Насамкінець в урочистій обстановці підписали меморандум про співпрацю Менської міської ради з громадською організацією «Національна Організація Скаутів України».

Скаути до Менської громади незабаром приїдуть іще – з іншими цікавинками, про які детальніше можна познайомитися на сайті організації, а також у Фейсбуці та Інстаграмі.

31 січня 2024
back