back

Менська громада та міжнародна організація CIVIC будуть спільно посилювати захист цивільного населення в умовах війни

29 січня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Менською міською радою та Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC).

Цьому передувала робоча зустріч з представниками CIVIC, в ході якої фахівчині з питань захисту цивільного населення Ольга Нуд та Дар’я Трофименко акцентували увагу на завданнях, що їх допомагає вирішувати CIVIC.

Також підвели підсумки онлайн опитування, яке CIVIC провів у Менській громаді з 1 по 20 грудня 2023 року щодо пріоритетних напрямків підтримки громади задля покращення захисту цивільного населення в умовах військових дій.

Зокрема, були виявлені дискусійні питання безпекової ситуації, що потребують обговорення. Після підписання меморандуму намітили шляхи подальшої роботи у громаді.

Співпраця з Менською міської радою є важливим етапом у реалізації масштабного проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва» за фінансової підтримки Європейської Союзу. Головна мета — підвищення рівня захисту цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

– Ми зараз тут, щоб посилити вашу громаду, – наголосила Ольга Нуд. – Організація CIVIC працює в тих країнах, де відбувається військовий конфлікт і займається допомогою в захисті цивільного населення, а саме заходами для запобігання й ліквідації та реагування на негативні наслідки під час бойових дій. У цьому ключі усім мешканцям треба усвідомити, що самозахист громади залежить від кожного громадянина, а не лише від органів місцевого самоврядування. Тому важливо визначити ролі кожного в екстреній ситуації, і це дозволить більш якісно зреагувати, уникнути паніки та її наслідків, домовитися між собою, хто що буде робити.

У Мені підписали меморандум з міжнародною організацією CIVIC 

Своєю чергою присутні на зустрічі керівники структурних підрозділів Менської міської ради висловили своє бачення того, на які питання слід найперше звернути увагу та які актуальні питання розв’язати для безпеки цивільних мешканців громади, враховуючи досвід пережитого наступу ворога та перебування в окупації.

Нагадаємо, Центр з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) – це міжнародна організація, чия діяльність присвячена сприянню захисту цивільного населення у збройних конфліктах. Основна мета діяльності полягає у наданні підтримки громадам, які постраждали від збройного конфлікту, та шукають захисту, а також зміцнення рішучості та спроможності збройних сторін конфліктів запобігати та реагувати на шкоду цивільним.

30 січня 2024
back