back

29 січня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради

Основні питання, що розглядалися – це звіти керівників про роботу комунальних підприємств, які вони очолюють.
Зокрема, Олександр МАНЖУЛА доповів про роботу КП «Менакомунпослуга». У звіті наголошено, що для повноцінного та ефективного функціонування роботи КП «Менакомунпослуга» є гостра потреба в оновленні та збільшенні технічного парку підприємства, а саме: в придбанні бензопил, тримерів, засобів малої механізації та навісного обладнання, а також у придбанні спеціального транспорту: автовишки, асенізаційного автомобілю, гусеничного бульдозера, розкидача піщано-солевої суміші.
Валерій КВАШУК наголосив, що КУ «Агенція регіонального розвитку Менщини» працює на саморозрахунку, і завдання, поставлені перед підприємством минулого року, виконані. Це насамперед технічна інвентаризація об’єктів, оформлення права власності, реєстрація нерухомого майна.
Григорій РАЗНОВАН прозвітував, що в КНП «Менська міська лікарня» завдяки ЗСУ та підтримці міської влади всі структурні підрозділи працювали стабільно, консультативна та медична допомога надавалася не тільки жителям Менської, а і сусідніх (Сосницької, Коропської, Корюківської, Понорницької, Березнянської) громад, а також ВПО. Підприємством з НСЗУ на 2023 рік був укладений договір за 17-ма пакетами Програми медичних гарантій. Серед проблемних питань Менської міської лікарні – кадрові, а також придбання відеоендоскопічного обладнання, проведення капітальних та поточних ремонтів корпусів, заміна легкових автомобілів. Завдання на 2024 рік – збільшення обсягів та якості наданих послуг та збільшення коштом цього обсягів фінансування від НСЗУ для забезпечення сталої роботи підприємства.
Наталія РОСОМАХА, генеральний директор КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги», відзначила, що за минулий рік вдалося значно покращити матеріально-технічну базу установи. Серед проблем – кадрове забезпечення, забезпечення доступності будівель лікарських амбулаторій для маломобільних верств населення. Макошинська лікарська амбулаторія потребує нового приміщення, є необхідність придбати 4 повнопривідні автомобілі для потреб амбулаторій, оскільки наявні авто використали свій ресурс.
Заслухавши звіти керівників, члени виконкому взяли їх до відома та висловили свої рекомендації щодо подальшої ефективної роботи підприємств.
Також члени виконкому надали дітям статусу постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, погодили надання пільг на безоплатне харчування коштом місцевого бюджету сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Затвердили акт визначення розміру компенсації за тимчасове зайняття земельної ділянки комунальної власності Менської міської ради суб’єктом господарювання – ТОВ «Агроресурс-2006» на території Менської міської громади внаслідок тимчасового зайняття земельної ділянки в розмірі 7764 грн 97 коп.
На розгляд також винесли й інші питання в межах повноважень.
З усіма рішеннями виконавчого комітету Менської міської ради можна ознайомитися на офіцйному сайті.

29 січня 2024
back