back

Про чернігівський вимір реформи шкільного харчування йшлося на обласному форумі

16 січня представники Менської міської територіальної громади взяли участь у роботі Чернігівського регіонального форуму з питань реалізації питань стратегії шкільного харчування до 2027 року. Учасники зібрання ознайомилися з практичними аспектами впровадження реформи шкільного харчування, яка стартувала 2020 року за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Тематика форуму об'єднала представників Міністерства освіти і науки України, Офісу реформи системи харчування, освітян, представників місцевих рад і всіх, хто ініціював та впроваджує в державі, зокрема й на Чернігівщині, реформу шкільного харчування. Захід провели, аби краще підготувати громади та заклади освіти до реформування шкільного харчування.

До учасників форуму через відеозв'язок звернулася перша леді України Олена Зеленська. З вітальною промовою виступив перший заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Мегем.

Звертаючись до присутніх у залі, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш зазначив, що особливого значення набуває збереження фізичного і ментального здоров'я підростаючого покоління зараз, в умовах постійних стресів і переживань через повномасштабну війну. Тому важливо змінити на краще ставлення до власного здоров'я майбутніх громадян України.

Модератором заходу виступив начальник Управління освіти і науки ОДА, депутат обласної ради Юрій Музика. Спікери форуму озвучили стратегічні цілі реформи. В їх числі: фінансова спроможність громад для реалізації реформи системи шкільного харчування; модернізація харчоблоків із застосуванням трьох технологічних моделей організації харчування; безпечне збалансоване харчування в закладах освіти, кадровий потенціал і підготовка «агентів реформи». Заключною та основною стратегічною ціллю реформи є свідомий вибір українцями здорового харчування.

Регіональні особливості впровадження реформи системи шкільного харчування у проєкті обласної програми реалізації даної Стратегії представила заступниця голови обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк.

Чернігівський центр професійно-технічної освіти продемонстрував учасникам заходу кулінарні вироби, приготовані за новими правилами та рецептами харчової реформи. Також охочі мали можливість здійснити віртуальну екскурсію оновленими харчоблоками закладів дошкільної та загальної середньої освіти Чернігова.

17 січня 2024
back