back

Фахівці Менської громади навчаються, як залучати гранти та інвестиції

З 15 по 18 січня у Львові представники 12 громад з різних куточків України, в тому числі й з Менської міської територіальної громади, проходять програму навчання «Управління проєктами для територіальних громад». Захід здійснюється в рамках проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами». Нинішня навчальна сесія перша, а всього в найближчі місяці їх буде шість.

Менську громаду представляють заступник начальника відділу освіти вікторія ЛЮШИНА та директор Менського ОЗЗСО ім. Т.Г. Шевченка Тамара ШЕПЕЛЬ. Разом з іншими представниками відібраних для участі в проєкті громад вони навчаються на базі Українського католицького університету 

Програма заходу насичена і змістовна. Спільно з експертами університетів учасники навчання працюють над шляхами розв'язання актуальних проблем громади, серед яких залучення міжнародних грантів та інвестицій. У межах програми учасники дізнаються, як обирати ідею для проєкту, ставити конкретні цілі, планувати календарні терміни та бюджет проєкту, як комунікувати зі стейкхолдерами та визначати ключові ризики.

Водночас під час навчальної програми розглядається процес підбору команди, її мотивація, встановлення необхідних ресурсів для реалізації проєкту. Також представники громад безпосередньо під час навчання працюватимуть над власними проєктами та навчатимуться їх презентувати.

 
Протягом найближчих місяців представники громад пройдуть 6 таких програмних навчань, а також спільно з експертами університетів працюватимуть над шляхами розв'язання актуальних проблем громади, зокрема шляхом залучення грантів та міжнародного фінансування. Результатом спільних напрацювань стануть власні проєкти, які громада зможе реалізувати під менторством університетів Альянсу.
 

Проєкт «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» реалізовує Альянс українських університетів за підтримки Міжнародний фонд «Відродження».

Альянс українських університетів утворили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Національний університет водного господарства та природокористування, Сумський державний університет, Український католицький університет  і Київська школа економіки. Працюють під гаслом: «Ми готові брати на себе відповідальність та активно допомагати державі».
Разом до Перемоги!

17 січня 2024
back