back

Сучасна діагностика доступна у Менській амбулаторії безоплатно в рамках Програми медичних гарантій

Менська амбулаторія закупила необхідне сучасне медичне обладнання для надання якісної, доступної, безоплатної медичної допомоги в рамках Програми медичних гарантій. Завдяки участі КНП «Менський центр ПМСД» у Відкритій програмі грантів проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» для потреб населення закуплено

  • Електрокардіографи– 8 шт.
  • Холестерометр – глюкометр - 8 штук.
  • Дефібрилятор-монітор  – 1шт.
  • Апарат AUTO CPAP з маскою– 1 шт.
  • Насос шприцевий М200А– 2 шт.
  • Відсмоктувач медичний - 1 штука.

Завдяки закупленому обладнанню пацієнти амбулаторії та населення громади отримали можливість швидше та ефективніше діагностувати та отримувати призначення  лікування для захворювань серцево-судинної системи, проводити серцево-легеневу реанімацію на догоспітальному етапі. Також, завдяки закупленому обладнанню, заклад має можливість розширити та покращити якість послуг, що надаються паліативним пацієнтам вдома.

 «Ми продовжуємо працювати над вдосконаленням медичного обслуговування та доступністю медичних послуг. Саме ці напрямки були визначені як пріоритетні за результатами проведеного опитування серед відвідувачів Менської амбулаторії. У 2024 році плануємо підписати договори з НСЗУ за 4-ма пакетами послуг, зокрема: «Первинна медична допомога», «Мобільна паліативна медична допомога», «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз на первинному рівні медичної допомоги». Наша мета – розширити перелік та покращити якість медичних послуг для наших мешканців», - поділилася планами на майбутнє Наталія Росомаха, керівниця Менського центру ПМСД.

До середини 2024 року завдяки проєкту «Посилення спроможності комунального некомерційного підприємства «Менський центр ПМСД»  Менської міської ради надавати послуги охорони здоров’я в Менській територіальній громаді» в рамках Відкритої програми грантів проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» планується:

✅ оновити інтер’єр амбулаторії;

✅ утеплити фасад і замінити стару систему опалення на нову;

✅ закупити меблі.

15 січня 2024
back