back

Права дітей, комфорт громадян, безпритульні тварини у фокусі чергового виконкому Менської міської ради

15 січня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради. У першу чергу члени виконкому розглянули декілька питань щодо захисту прав дітей, зокрема про визначення місця проживання малолітньої дитини з матір’ю, про надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів тощо.

Далі обговорили надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Принагідно  міський голова Геннадій Примаков повідомив, що днями підписаний договір на постачання Менській громаді великого сучасного LED-екрана розміром 3х6 м, який буде встановлений у центрі міста Фондом "Східна Европа". Поміж іншого, на ньому можна буде розміщувати та транслювати рекламу у встановленому законом порядку.

Погодили проєкт програми «Запобігання безпритульності та розмноженню бродячих тварин на території населених пунктів у Менській міській територіальній громаді на 2024 рік». Звернули увагу на те, що поряд з виконавцями програми – Менською міською радою та КП «Менакомунпослуга» – до розв'язання проблеми з безпритульними тваринами важливо залучити громадську організацію та зооволонтерів. Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, 150 тис. грн.

Розглянули й інші питання , віднесені до компетенції виконавчого комітету Менської міської ради. Їх оперативне вирішення дає змогу впливати на чинники, від яких залежить безпека та добробут мешканців Менської міської територіальної громади.

15 січня 2024
back