back

Безпека сім’ї – безпека громади!

З настанням холодної пори року збільшується кількість факторів, які можуть призвести до нещасних і навіть трагічних випадків: переохолодження, ожеледиця, несправність пічного опалення, порушення правил поведінки на зимових водоймищах. Особливо це актуально для багатодітних родин та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
З метою профілактики та запобігання надзвичайним ситуаціям і подій 11 січня 2024 року фахівці із соціальної роботи Комунальної установи «Менський міський центр соціальних служб» Менської міської ради Ірина ХРУЩ та Сніжана КОМАРОВА, начальник служби у справах дітей Менської міської ради Олена ВАСИЛЬЧУК та директор Комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Анатолій ФУРМАН відвідали сім’ї з дітьми, які належать до вразливих категорій населення в селах Покровське та Слобідка.
Спеціалісти вивчили житлово-побутові умови проживання дітей у сім’ї. Деяким батькам дали термін на виправлення всіх недоліків, попередили про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків. Представники центру надали консультації.
Анатолій ФУРМАН провів інструктажі щодо основних вимог і правил, які необхідно дотримуватися, щоб уникнути пожеж у житловому секторі. Особливу увагу приділили дотриманню правил користування газовим устаткуванням, пічним опаленням, побутовою технікою, електроприладами. Із сім’ями провели бесіди та наголосили на суворому дотриманні правил пожежної безпеки побуті та поводження на зимових водоймах, адже порушення елементарних правил може стати причиною втрати майна і навіть життя. Також спеціалісти наголосили увагу щодо правильних дій у разі виникнення надзвичайної події.
Під час проведення даних заходів сім’ям нашої громади вручили друковані пам’ятки з безпеки життєдіяльності: «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Дії під час виникнення пожежі», «Попередження пожеж від пустощів дітей», «Як не стати жертвою тонкої криги?».
Відповідні служби й надалі у всіх населених пунктах Менської міської територіальної громади проводитимуть роз’яснювальну роботу серед населення щодо безпеки життєдіяльності.

12 січня 2024
back