back

Менська громада попрощалася з Захисником України Сергієм МАЛОВИМ

4 січня 2024 року рідні, близькі, друзі, представники влади та жителі громади провели загиблого Захисника Сергія МАЛОВА в останню путь.

Сергій Миколайович МАЛОВ народився 31 липня 1985 року в місті Мена. Зростав у багатодітній родині разом з батьками та двома старшими сестричками.

2002 року закінчив Менську школу-гімназію №1, де отримав повну середню освіту. Він був гарним другом, всі у класі його цінували й завжди весело разом проводили час, згадує однокласниця Сергія Тетяна ЯСОЧКО, нині радниця голови Чернігівської ОВА. Спокійний та виважений, Сергій добре вчився і допомагав однокласникам з точними дисциплінами. На фізкультурі швидше за всіх бігав. Був дуже позитивний: там, де з’являвся, збирав навколо себе компанію і ставав її душею.

У 2002 – 2003 рр. Сергій навчався у Вищому професійному училищі №33 м. Києва, здобув професію електромеханіка з ремонту та обслуговування обчислювальної техніки та оператора комп’ютерного набору.

З 2004 по 2018 рр. працював на підприємствах у Києві: комірником, колористом у ДП «Капарол Україна».

2018 року повернувся на малу батьківщину. З 2019-го проходив службу в Державно-кримінальній виконавчій службі України (ДКВС), а саме в Державній установі «Менська виправна колонія № 91» на посаді молодшого інспектора-кінолога відділу охорони. Колеги знали Сергія МАЛОВА як доброго, спокійного, відкритого, товариського, дуже позитивного.

2022 року, з початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, увільнений від проходження служби в ДКВС до проходження військової служби під час проведення загальної мобілізації на строк її закінчення з гарантованим збереженнями місця роботи.

Військовослужбовець Сергій МАЛОВ захищав Батьківщину в складі 117-ї окремої механізованої бригади, або військової частини А4674. Був старшим навідником гранатометного взводу 3 механізованого батальйону.

26 грудня 2023 року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області, виконуючи бойове завдання за призначенням, під час бойових дій внаслідок мінометного обстрілу противника отримав поранення, несумісні з життям.

Сергій МАЛОВ героїчно загинув на полі бою, захищаючи наші мирні дні та ночі, можливість вільно жити й працювати.

Леся МАЛОВА, сестра воїна-героя, розповіла, що за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою Сергій МАЛОВ нагороджений нагрудним знаком «Золотий хрест». Але рідні навіть не знали про цю відзнаку, поки не почали розбирати його особисті речі. Настільки скромний був і оберігав рідних від зайвих хвилювань.

Після кожного виходу на поле бою телефонував, щоб заспокоїти. Підтримував літніх людей. Навіть у зоні бойових дій знаходив старенький і нужденних, які там залишилися жити, і допомагав їм чим міг. І вдома на нього мали надію весь будинок і мало не вся вулиця: коли треба були руки майстра – йшли до Сергія, і він навіть з нічого видумував щось. Мав багато друзів, був щедрий, відгукувався на чужу біду. Любив тварин, особливо собак. Дуже хотів повернутися живим, бо розумів ціну життя.

Побратими Сергія свідчать, що він багатьом врятував життя, виводив з поля бою і навіть відкопував з-під землі, і завдячуючи йому, вони зараз живі.

Ось як бойові друзі відгукуються про Сергія МАЛОВА:

«Герої не вмирають, вони залишаються назавжди у наших серцях!

Саме так можна сказати про «Хіміка», Герой! Людина з великої літери! Гідний син свого народу! Він був прикладом для наслідування, справедливий, чесний, щедрий, щирий, людина з відкритою душею. Кращий у своїй справі, завжди прагнув дізнатися щось нове, що дозволить краще виконувати бойові завдання, навчав та допомагав іншим. Справжній побратим, який міг постояти за своїх хлопців навіть ціною власного життя. Досі не віриться, що це все сталося, що це сувора реальність війни. Ця звістка назавжди залишить шрам на наших серцях!

Сумуємо всім взводом, Сергій назавжди залишиться в строю!

Нехай твоя душа знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Вічна пам'ять Герою! Слава Україні!»

Висловлюємо глибокі слова співчуття та підтримки батькам, рідним та друзям загиблого Героя. Вічна йому пам'ять і вічний спокій його душі!

 
05 січня 2024
back