back

Як Менському Центру надання адміністративних послуг вдалося покращити роботу в півтора раза?

У 2023 році фахівці Менського ЦНАПу надали у півтора раза більше адміністративних послуг, ніж у 2022-му. Що цьому сприяло?

ЦНАП — це насамперед комфорт та зручність, комплексний підхід до обслуговування, економія часу відвідувачів.

Основними принципами, на яких базується робота Центру, є доступність, зручність, своєчасне, повне та якісне надання адміністративних послуг.

У реалізації цих принципів неоціненну підтримку Менському ЦНАПу надала Програма EGAP, що виконується Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа». Так, у рамках Програми ЦНАП отримав і встановив систему сонячних панелей, завдяки чому адміністративні послуги надаються навіть за відсутності електропостачання. Робочі місця фахівців ЦНАП, у тому числі й віддалені, обладнано сучасною комп’ютерною технікою із комплектуючими.

Тепер Центр має змогу обслуговувати маломобільну категорію громадян за місцем їх перебування завдяки мобільній валізці, яку також отримано від Фонду. Обладнане за сучасними вимогами місце самообслуговування громадян протестував навіть голова Чернігівської ОВА В.Чаус і залишився задоволений.

 

Крім того, ЦНАП у рамках співпраці з Програмою отримав робочу станцію для виготовлення паспортів. Після дооформлення необхідних доступів та укладення відповідних угод у 2024 році біометричні паспорти можна буде отримати не тільки у відділі ДМС, а і у Менському Центрі надання адміністративних послуг.

Минулого року відділ ЦНАП перемістився до нового приміщення – і це стало ще одним кроком на шляху реалізації основних принципів роботи Центру. Зони очікування, інформування, обслуговування громадян облаштовані так, щоб відвідувачам було максимально комфортно і зручно. До речі, меблі, дитячий куточок, вказівники, кулер – це все наші відвідувачі мають завдяки МБО «Фонд Східна Європа».

Чисельність мешканців Менської міської територіальної громади, яких обслуговує ЦНАП, налічує понад 25 тисяч осіб. Завдяки тому, що для багатьох адміністративних послуг діє принцип екстериторіальності, у Центрі часто можна зустріти й мешканців інших, переважно сусідніх, громад, і ветеранів, і військовослужбовців.

Протягом 2023 року перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП, збільшився із 233 до 313. За 2022 рік Центром було надано 23721 адміністративну послугу, а за 2023 – 34788 адміністративних послуг. Найбільш популярними є адміністративні послуги соціального характеру, послуги з реєстрації місця проживання, реєстрації речових прав.

Не менш важливими є консультативні послуги та допомога відвідувачам на місці самообслуговування. За місяць місцем самообслуговування користуються 150-200 громадян, а фахівці ЦНАПу надають приблизно 1900-2000 консультативних послуг.

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Менської міської ради працює для вас.

03 січня 2024
back