back

Менським дітям подають руку допомоги скаути

28 грудня у Менську міську раду завітали представники громадської організації «Національна Організація Скаутів України». Вони презентували свій новий проєкт «Я серед своїх», який у партнерстві з ALPS Resilience створений, щоб підтримати постраждалих від війни дітей, які разом з родинами повернулися до своїх домівок після перебування в інших країнах та дітям з числа внутрішньо переміщених осіб, що проживають в Чернігівській, Київській, Житомирській та Сумській областях.

Регіональна координаторка проєкту «Я серед своїх» Маргарита Ловіна розповіла, що допомога буде надаватись шляхом проведення системної роботи з дитячими групами на місцях, проведення інтеграційних заходів для місцевих громад, які сприятимуть соціалізації та інтеграції дітей та їх родин у новому місці проживання.

Окрім того, проєкт передбачає цільову підготовку дорослих лідерів-волонтерів, які працюватимуть з дитячими групами та здійснюватимуть системну підтримку на місцях, зокрема проведення різногалузевих тренінгів:

•  надання першої базової психологічної допомоги;

•  надання першої долікарської допомоги;

•  знайомство з Основами Скаутингу та українським Скаутингом;

•  ворк-шопи та майстер-класи з ігрової діяльності.

Перші волонтерські групи в Київській, Житомирській та Сумській областях вже пройшли навчання, сформували дитячі групи та розпочали активну роботу за програмою «Я серед своїх», розробленою Національною організацією Скаутів України для дітей, які постраждали внаслідок війни. 

– Якщо вам не байдуже майбутнє дітей та ви маєте трішки часу для навчання й волонтерської діяльності, ласкаво просимо до команди, - запросила пані Маргарита долучатися до проєкту. – Для цього всі охочі можуть відправити листа на мейл [email protected]

Маленькими кроками ми можемо зробити світ кращим!

 

02 січня 2024
back