back

У ніч перед Різдвом у Мені панували позитив та театральна магія

24 грудня в Менському центрі дитячої та юнацької творчості у формі феєричного шоу під назвою «Ніч перед Різдвом» пройшов традиційний підсумковий урок-концерт – звіт за ІІ півріччя 2023 року. У заході взяли участь вихованці та педагоги-керівники двох гуртків ЦЮДТ: «Основи хореографії» і молодшої й старшої груп спортивно-циркового гуртка.

Мюзикл за мотивами Гоголя «Ніч перед Різдвом» у виконанні 70 юних гуртківців зачарував майстерним виконанням глядачів, які за сценарієм теж стали учасниками постановки – гостями головної героїні дійства Солохи. Були там і Дяк, і Голова, а насамкінець присутніх привітав Святий Миколай та вручив усім учасникам солодкі подарунки.


У заході взяли участь представники Менської міської ради. Зокрема, користуючись такою чудовою нагодою – зібранням талановитих дітей – Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ та начальник Відділу освіти Ірина ЛУК’ЯНЕНКО нагородили грошовими преміями дітей – переможців обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, а також їхніх наставників, керівників гуртків. Грошові премії були вручені на виконання «Програми підтримки та розвитку обдарованої учнівської молоді та творчих педагогів на 2022 – 2024 роки» Менської міської ради, що фінансується за кошти місцевого бюджету.


Вітаючи учасників та гостей, пан Геннадій наголосив на важливості таких подій для розвитку культурного життя громади та формування позитивного сприйняття освіти серед молоді.
— Сьогоднішне театралізоване циркове дійство — це не лише святковий захід, але й важлива подія для нашої громади. Він об’єднав менян і показав, наскільки творчі та обдаровані наші діти, наскільки сильними є україніці, коли вони об’єднують свої зусилля. Це не лише подія, що зігріває нас за кілька годин до Різдва, але і світло, яке сяє на шляху до нашого переможного 2024 року. Нехай він принесе нам радість, тепло та нові досягнення.


Начальник Відділу освіти Ірина ЛУК’ЯНЕНКО додала:
— Це чудовий приклад того, як освітні заклади нашої громади сприяють об’єднанню нації. Цього року для потреб ЗСУ вихованці освітніх закладів Менщини задонатили майже мільйон гривень. Велике спасибі діткам, вчителям та батькам за їхню невтомну працю та підтримку у цьому нелегкому, але дуже важливому завданні.


Директор Менського ЦЮДТ Тетяна РУДЕНКО розповіла, що подібні підсумкові заняття традиційні для всіх 17 гуртків закладу. У гуртках, що звітували про роботу, керівники – то не просто працівники, а справжні майстри, фанати своєї справи, які живуть на роботі й роботою. Щодо вручених премій, Тетяна Олександрівна зазначила:
– Цього року були дуже гарні премії, я вже 17 років директором, але таких премій ще не було. І це дуже правильно, бо люди, які працюють, повинні бути відзначені, не дивлячись ні на які особливості стану в нашій країні. Адже хто гарно виконує свою справу на своєму місці – той робить свій внесок у перемогу. Нагороди отримали не тільки вихованці народного хореографічно-циркового колективу «Фієста», створеного на базі спортивно-циркового гуртка. Відзначені також і керівники та діти з сувенірного гуртка, зі зразкового танцювального колективу «Барвінок».


Секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО поділився своїми враженнями від заходу:
«Однією з основних особливостей мюзиклу «Ніч перед Різдвом» була яскрава та енергійна атмосфера, яка заповнила кожен куток зали. Учасники події вдало створили неповторний настрій, сповнений тепла, позитиву та театральної магії. Імпровізація, оригінальні костюми та вдало підібрана музика допомогли створити атмосферу, в яку хочеться повертатися знову і знову.
Головною героїнею вистави була прекрасна Солоха та величезна кількість її гостей. Їхня акторська гра та циркова майстерність залишили невимовне враження у серцях глядачів. Відтворені образи були настільки живими та переконливими, що глядачі відчували себе частиною великої української родини, яка зібралася в цей непростий час, щоб відсвяткувати Різдво Христове та побажати одне одному переможного 2024 року».

25 грудня 2023
back