back

Звітували про гроші та рахували нові: як пройшов черговий виконком Менської міської ради

20 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Менської міської ради. Запланувати роботу на майбутнє, на наступний, 2024 рік – ось лейтмотив зібрання. Загалом на порядку денному стояло 33 питання, позитивні рішення прийняті з 31.

Насамперед, члени виконкому заслухали Аллу НЕРОСЛИК, начальника Фінансового управління Менської міської ради, яка у виступі-презентації анонсувала головний фінансовий документ громади – проєкт бюджету Менської міської територіальної громади на 2024 рік. Підкреслено, що в порівнянні з 2023 роком очікується зменшення дохідної частини бюджету на 101 млн грн. Це в тому числі й через те, що 65 млн грн з місцевого бюджету надійдуть від платників податків відразу до державного бюджету і підуть на зміцнення обороноздатності країни.

Далі заслухали фінансові плани комунальних установ «Менакомунпослуга», «Агенція регіонального розвитку Менщини», «Менська міська лікарня», «Менський центр ПМСД» на 2024 рік та погодили їх. Відзначено, що всі фінансові плани збалансовані, дохід дорівнює видаткам або перевищує їх.

Затвердили орієнтовний план роботи виконавчого комітету Менської міської ради на 1 квартал 2024 року.

Також погодили Програму підвищення обороноздатності та безпеки населених пунктів Менської міської територіальної громади в умовах воєнного стану на 2024 рік та Програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою на території Менської міської територіальної громади на 2024-2028 роки.

Затвердили акти визначення розміру компенсації за тимчасове зайняття земельних ділянок комунальної власності Менської міської ради суб’єктами господарювання: ТОВ «Куковицьке» у розмірі 15050 грн 07 коп., ТОВ «ПРАЦЯ СТОЛЬНЕ» - 5314 грн 49 коп., ТОВ «Мена-Авангард» - 28666 грн78 коп.

Прийняли рішення про організацію громадських робіт у 2024 роц» та про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Менської міської територіальної громади на 2024 рік. Визначили роботодавців та замовників, за участю яких будуть проводитись громадські та суспільно-корисні роботи, та перелік видів громадських робіт, які мають економічну, соціальну та екологічну користь та відповідають потребам Менської міської територіальної громади.

Дали дозвіл на видалення аварійних та перерослих дерев.

Розглянули низку так званих дитячих питань, що стосувалися захисту прав дітей з неблагополучних сімей та дотримання майнових прав дітей. Надали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Після закінчення виконкому до присутніх звернулася Тамара Кот, директор Менського відділу Корюківського філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

 
Тамара Василівна поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості, зокрема: хто може отримати ваучер на навчання; компенсаційні виплати для роботодавців за працевлаштування безробітних, в тому числі ВПО; професійне навчання, в тому числі учасників бойових дій; мікрогранти для бізнесу та гранти для ветеранів та їх родин; суспільно корисні та громадські роботи, а також про надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та II групи.

Загалом плідна праця членів виконкому дала змогу оперативно вирішити цілу низку життєво важливих для громади і її мешканців питань та наблизитися до чіткого й організованого закінчення 2023 року.

 

20 грудня 2023
back