back

Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, подякувати, вклонитися героям Чорнобиля та схилити голови у хвилині мовчання прийшли до пам’ятного знака представники Менської міської ради, установ, закладів та жителі міста.

Нині триває війна, і всі, хто боронить нашу країну – герої. Але героїзм, який проявили ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, мав інший характер. Тоді був мирний час, і люди навіть не здогадувалася про ту загрозу, яка нависла над країною і світом в цілому. Саме в цьому трагізм ситуації та велич подвигу учасників ліквідації радіаційної небезпеки в Чорнобилі. Вони пожертвували своїм життям і здоров’ям заради життя і здоров’я співгромадян і мешканців планети, наголосив у вітальному слові перший заступник Менського міського голови Олег НЕБЕРА. Тому ми пам’ятаємо і шануємо загиблих героїв і щиро дякуємо за жертовність живим.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за мужність, самовіддані дії та професійне виконання службового обов’язку у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, добродійну участь у справі по захисту прав інвалідів Чорнобиля та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Почесними грамотами Менської міської ради нагороджено учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Валентина ЗИМНИЦЬКОГО, Володимира ІЛЬЇНА та Віталія КРУША.

О.НЕБЕРА побажав нагородженим, присутнім та взагалі всім героям-учасникам ліквідації наслідків аварії мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя і достатку у родинах.

Чимало років минуло з дня тієї трагедії, і ця катастрофа стала для людства уроком, за який заплачено високу ціну. Тож не повторюймо помилок. Робімо все від нас залежне, аби зберегти довкілля у місті, у громаді, на планеті.

14 грудня 2023
back