back

42 сесія Менської міської ради: рішення непрості, але виважені

22 листопада відбулось спільне засідання постійних комісій та пленарне засідання 42 сесії Менської міської ради 8 скликання. У роботі сесії вперше після повернення з зони бойових дій узяв участь депутат Юрій Івченко,  якого присутні привітали оплесками.

Депутати розглянули 38 питань, серед них і складні та довго обговорювані.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради С.В. Скороход доповів про стан виконання Програми соціально-економічного розвитку Менської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року. Депутати затвердили цей звіт, зокрема показники у сфері фінансів, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування, розвитку освіти й культури. У документі відзначено, що одне з основних завдань органів місцевого самоврядування на найближчу перспективу — відновити роботу міських очисних споруд. Також для ефективної роботи комунального підприємства «Менакомунпослуга» необхідно придбати контейнери для збору сміття, оновити техніку та забезпечити закупівлю обладнання для наявної техніки. 

На сесію було винесене непросте питання припинення роботи акушерсько-гінекологічного відділення у складі Комунального некомерційного підприємства «Менська міська лікарня». Після інформації генерального директора закладу Григорія Разнована та всебічного обговорення, враховуючи рішення наглядової ради КНП «Менська міська лікарня» від 18.09.2023 р. та вимог Національної служби здоров'я України, зі структури Менської міської лікарні вивели відділ з надання платних медичних послуг та акушерсько-гінекологічне відділення зі структури закладу. 

Натомість утворили інсультне відділення, оскільки аналіз пролікованих випадків свідчить про те, що лікування інсультів має попит у населення. Затвердили граничну чисельність Менської міської лікарні станом на 01.02.2024 року в кількості 297,25 штатних одиниць. При цьому Г.Разнован запевнив, що працівники відділень, що підлягають закриттю, будуть максимально працевлаштовані, а спеціальна медична допомога жінкам і надалі надаватиметься: ведення вагітних в амбулаторних умовах, робота жіночої консультації, лікування гінекоглогічних захворювань у стаціонарних умовах будуть забезпечені.

Два автомобілі, отримані від партнерів з латвійського муніципалітету Олайне, одноголосним рішенням передано для оборонних потреб. 

Також депутати розглянули ряд земельних питань: про проведення земельних торгів (аукціону) на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі, затвердження технічної документації із землеустрою зі встановлення меж земельних ділянок (паї) громадянам і т.п.

Серед іншого, вирішили підтримати демонтаж та списання з балансу Менської міської ради пам'ятника Леніну, прийняли деякі зміни до бюджету на 2023 рік, що в першу чергу пов'язані з виплатою заробітної плати працівникам освіти тощо.

Рішення, прийняті під час сесії, підкреслюють важливість роботи органів місцевого самоврядування у розв'язанні різних питань громадського життя.

22 листопада 2023
back