back

У Мені вчилися відстоювати права громадян

14 листопада в Мені пройшов тренінг, на якому вчили, як представляти та захищати інтереси громадян, тобто  з адвокації. Навчання стало можливим завдяки проєкту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».

Під час тренінгу учасники розібрали поняття адвокації, з’ясували, як обирати тему та визначати її актуальність перед початком формування адвокаційної кампанії. Дізналися, з яких етапів складається процес та з ким варто співпрацювати, аби він був максимально успішним.

На практиці відпрацювали формулювання суті проблеми. Спробували визначити «мішені» серед представників влади, які повинні прийняти рішення щодо проблеми, на вирішення якої направлена адвокаційна кампанія.

Використовуючи SMART критерії, визначали мету. Попрацювали над ідеями прямої дії. Дізнались, хто такі стейкхолдери, та створили карту за рівнем впливу. Аналізували потреби у ресурсах та визначали бюджет кампанії.

Практичні компоненти дають змогу швидко орієнтуватись та використовувати отримані навички для формування подальших дій. Учасникам надано презентацію та робочі матеріали, які вони зможуть використовувати самостійно.

Проєкт реалізується у Менській, Бахмацькій, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області. Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проєкту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».

17 листопада 2023
back