back

Менська міська територіальна громада стала учасником нового проєкту відновлення та розвитку

Менська міська територіальна громада визначена однією з девʼятнадцяти, що відібрані до участі в пілотному етапі реалізації ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR). Ініціатива CLIR входить до Команди підтримки громад – проєкту Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, який спрямований на підтримку територіальних громад у плануванні та підготовці проєктів відновлення. Ініціативу реалізує проєкт міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який фінансує Уряд Канади та впроваджує в Україні міжнародна компанія Alinea International.

Ще наприкінці літа Менська міська територіальна громада подала заявку на участь в ініціативі CLIR та протягом декількох місяців співпрацювала з експертами на етапах відбору.

У листопаді представники CLIR відвідали Менську міську раду для інтервʼювання в межах третього, фінального етапу відбору.

Під час зустрічі представники органів місцевого самоврядування громади розповіли, у яких питаннях Менська міська ТГ, як така, що зазнала впливу війни, потребує найгострішої підтримки та допомоги. Експерти CLIR наголосили, що особливість ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» у тому, що для роботи можна залучати фахівців і спеціалістів з тих стратегічних напрямків, які є важливими саме для Менської громади. Допомога здійснюватиметься за різними напрямками, в тому числі й з експертної та методологічної підтримки із залучення зовнішніх інвестицій, з розвитку сфери надання соціальних послуг тощо.

І ось процес відбору офіційно завершено. З-поміж 120 заявок громад відібрано 19. З Чернігівської області в пілотному етапі реалізації ініціативи, крім Менської міської ТГ, також візьмуть участь Коропська та Холминська громади.

Офіційний захід за участі відібраних громад, команди CLIR, а також представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України відбудеться в січні 2024-го року в Києві.

14 грудня 2023
back