back

До плетіння маскувальних сіток для ЗСУ долучаються безробітні

Це один з видів суспільно корисних робіт, які організовуються в області  службою зайнятості спільно з громадськими та благодійними організаціями. На роботи з плетіння маскувальних сіток у цьому році видано більше 500 направлень безробітним громадянам у 17 ОТГ області, найбільше – у Чернігівській, Борзнянській та Куликівській.

А нещодавно цей добрий почин підхопили й на Городнянщині.Там сітки для ЗСУ виготовляють члени створеної на початку вересня благодійної організації «Розквітай». За їхніми підрахунками, вже сплетено понад 1,5 тис. квадратних метрів сітки. До цієї доброї справи причетні й 37 безробітних, серед яких 5 внутрішньо переміщених осіб. На період участі у суспільно корисних роботах з ними укладається строковий трудовий договір, оплата праці – не нижче розміру мінімальної заробітної плати (на сьогодні – 6700 грн).

Безробітні також долучаються й до інших видів суспільно корисних робіт, зокрема до зведення фортифікаційних споруд, розбору завалів, приведення у належний стан об’єктів цивільного захисту, заготівлі дров тощо. Загалом на службою зайнятості видано близько 7 тис. направлень. Відтак на Чернігівщині діє одна з найбільших у країні «Армій відновлення».

Бажаєте й ви вступити до її лав? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram

Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

01 листопада 2023
back