back

Оплата готівкою тільки через РРО

При здійсненні готівкових розрахунків за надані послуги чи продані товари використання реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим.

З метою контролю за дотриманням законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій під час здійснення торгівлі у мережі Інтернет, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління  ДПС у Чернігівській області проведено фактичну перевірку одного з інтернет-магазинів з комісійного продажу побутової техніки,  що здійснює діяльність у місті Чернігові. 

У ході проведення перевірки податківцями встановлено факт реалізації побутової техніки за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій та використання праці найманого працівника без оформлення трудових відносин. При цьому жодних документів, що  підтверджують облік та походження товару (складної побутової техніки), у підприємця не було.

Податківцями складено та направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення за порушення правил торгівлі. За результатами перевірки до платника будуть застосовані відповідні штрафні санкції у визначені законодавством терміни.

Крім того, матеріали перевірки направлені до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для вжиття заходів у межах компетенції за фактом використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре наголошує, що у разі проведення готівкових розрахунків за надані  послуги,  продані товари, у тому числі, через мережу Інтернет, використання реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим!

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

30 жовтня 2023
back