back

Працевлаштування ВПО – це шлях назустріч одне одному

«Працевлаштування ВПО – це спільна турбота держави, суспільства та самих переселенців. Це шлях назустріч одне одному», — так на «круглому столі», який було проведено в рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочої поїздки до Ніжина. Участь у засіданні взяли представники місцевої влади, служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці. 

За словами очільниці обласної служби зайнятості, наразі вакансій більше, ніж було до повномасштабного вторгнення. Працевлаштуватись на новому місці переселенцям допомагає служба зайнятості. Крім підбору підходящих вакансій, їм пропонують участь у суспільно корисних, громадських та інших роботах тимчасового характеру, здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію, зокрема шляхом надання ваучера на навчання, взяти мікрогрант на створення або розвиток власної справи тощо. Водночас для роботодавців діє низка компенсаційних програм, мета яких збереження існуючих та створення нових робочих місць.

З метою налагодження ефективної співпраці фахівці служби зайнятості відвідали місцевих роботодавців. Зокрема, ТОВ "Освітній центр «Ідея». Його власниця Ганна Тимошик скористалася програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», і виграла мікрогрант на розвиток свого бізнесу. За сприяння служби зайнятості на новостворене робоче місце вона працевлаштувала внутрішньо переміщену особу, у перспективі планує взяти на роботу ще одну.

Зустрілися фахівці служби зайнятості і з представниками благодійного фонду «Зграя вовченят», який займається виготовленням сухих супів та молочних каш для населення деокупованих територій та територій, де проходять активні бойові дії. На волонтерських засадах у них працюють внутрішньо переміщені особи.

Також фахівці служби зайнятості побували в садовому центрі ПП «Копиця». З цим роботодавцем служба зайнятості плідно співпрацює вже не один рік.

Детально про послуги служби зайнятості внутрішньо переміщеним особам читайте тут

Чернігівський обласний центр зайнятості

17 жовтня 2023
back